Kamu İlan - Personel Alımı
18 MAYIS Cumartesi 18:44

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 Yıl Dönemi Yeni Personel Alımı Kadro Dağılımı

Orman Bakanlığı Bünyesinde 2023 yıl dönemi yeni kadro düzenlemeleri getirtilerek yeni kamu personel istihdamları gerçekleştirilmek üzere istihdam proje kapsamı başlatılmıştır. Kamu bünyesinde çalışmak isteyen adaylara duyurulur.

PERSONEL ALIMI
Giriş Tarihi : 30-01-2023 16:46
Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 Yıl Dönemi Yeni Personel Alımı Kadro Dağılımı

Devlet Kurumuna İstihdam Projesi

Orman Bakanlığı kamu kurumunda kadro düzenlemesi yapılarak yeni personel istihdam projesi düzenlemesine gidiliyor. Kadro alan personel yetersizlikler tespit edilerek aylık 15 bin TL maaşla çalıştırılmak üzere personel alımları üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Orman Genel Müdürlüğünde çalışmak isteyen adaylara müjdeli haberi sunarak ön bilgilendirmesi verilmiştir. Bu ön bilgilendirmemizde başvuru şartları neler olduğuna dair alım hakkında proje bilgilendirmesi geçilmiştir. 2023 Ocak içerisinde personel istihdam projesi kapsamlı planlamalar başlatılıp en kısa süreç içerisinde yüksek sayıda personel kadro alanlarına memur atamaları sağlanması üzerine başvurular aktif edilecektir. Aktif edilecek başvurudan önce en düşük personel alım sayısı 11 bin olarak ön görülmektedir. Bu artırılabilme durumları da vardır. Emekli olunacak personellerin yerine doldurulması üzerine 11 bin ve üzeri kadro düzenlemesi yapılmaktadır.

Devlet Kurumuna Alınacak 11 Bin Kamu Personel Şartları

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olunması.

Devlet kurumlarından iş düzensizliği nedeniyle çıkarılmamış olması.

Adli sicil dosyası bulunmaması.

Erkek personel adayların yükümlü oldukları askerlik vatani hizmet görevlerini fiilen bitirmiş olmaları gerekmektedir.

Kamu kurumunda mesai saatlerine uyabilecek ve gün içerisinde verilen görevleri tamamlayabilecek.

TCK’dan herhangi bir ağır cezaya çarpılmamış olması ve 6 aydan az hapis cezası uygulanmış olması.

Adayların mezun olunması gereken bölümler: Ormancılık ve Orman ürünleri, Orman işletmenliği, Orman ürünleri, Odun Dışı orman ürünleri, Fidan yetiştiriciliği, Avcılık ve yaban hayatı vb. alanlardan ön lisans dallarından mezun olmak.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen kamu seçme sınavlarından en az 65 puan türünde baz almış olmak.

Sosyal Güvenlik kurumlarından emekli kayıtları bulunmuyor olmak.

Devlet Dairesine Başvurular Ne zaman Başlayacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 dönemi Ocak Ayında başlatılan personel istihdam projesinde düzenlemeler yapılarak ilgili başvuru kılavuz hazırlık aşamasında olup en kısa süreç içerisinde başvuruların aktif olacağı ve bu aktif edilecek ay şubat ayı döneminde gerçekleşeceği ön görülmektedir. Adaylar kısa bir süre daha beklemeleri ve bu süreç içerisinde web sitemizden Kamuilan.com adresinden anlık güncel bilgilerin paylaşımı yapılarak kamu adaylara daha hızlı bir şekilde bilgilendirme duyurusu yapılmaktadır.

Sezer GüneşSezer Güneş

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR