Kamu İlan - Personel Alımı
18 MAYIS Cumartesi 18:44

MSÜ 16 Bin Askeri Personel Alımı Başvuru İlanı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvet Kolluklarına askeri personel istihdamı sağlanmak üzere sözleşmeli er temin başvuruları başlamıştır. Kamu personel detayı ilanda.

PERSONEL ALIMI
Giriş Tarihi : 22-01-2023 19:26
MSÜ 16 Bin Askeri Personel Alımı Başvuru İlanı

Milli Savunma Bakanlığı Professionel Askeri Personel Alım Detayı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yıl içerisinde 6 kez alım gerçekleştiren devlet kurumana askeri personel ihtiyaçları tamamlanmak üzere alım süreçleri devam etmektedir. 16 Bin profesyonel Askeri personel alımları devam ediyor. Devlet kurumuna bağlı olarak memur kapsamında çalıştırılmak üzere çok sayıda ve farklı unvanlarda kamu personel alım süreçleri devam etmektedir. MSÜ tarafından en az ortaöğretim mezunu olarak alımlar yapılmaktadır. En düşük niteliklerde ve çok sayıda personel alan MSÜ Devlet Kurumu başvuru linklerini aktif etmiştir.

Askeri Personelliğe Nasıl başvurulur Kimler Başvurabilecek?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2023/1.Dönem Profesyonel Askeri Personel alım süreçlerini başlatmış durumda. Başvurcak adaylar MSÜ tarafından istenilen şartlara uyan adaylar ön müracaat yaparak mülakatlara katılmaya hak kazanacaktır. Öncelikle ön başvuru değerlendirilir adaylar başvuru koşullarına uygun olup olmadığı kontrol edilir ondan sonraki srüeçte ise Ankara/MEBS’de askeri personel mülakatlarına tabi tutulur.Askeri mülakat alımları 3 aşamadan oluşur:Ön Sağlık Kontrol-Spor- Sözlü olmak üzere mülakatlara katılım sağlamaktadırlar.

Kamu Biriminde istihdam Edilecek Unvanlar

Piyade, Piyade Komondo, Tank, Topçu, Hava Savunma, İstihkam, Muhabere, ikmal, bakım, Ulaştırma, Muhimmat, Sıhhiye, Veteriner Sınıflarında kamu personel alımları gerçekleştirilecektir.

Askeri Personel Başvuru şartları

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak.

Adayların en az öğrenim seviyeleri ortaöğretim en yüksek ise ön lisans olmalıdır.

Herhangi bir adli sicil dosyası bulunmaması.

Adayların özlük haklarından mahrum edilmemiş olmak.

Sosyal Güvenlik Kurumlarından emeklilik veya yaşlılık bakım aylığı almıyor olmak.

Daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri veya Jandarma Kolluk Kuvvetlerinde İstihdam edilmemiş yada sözleşme süreleri dolmadan sözleşmesi fesih edilmemiş olmak.

Devlet Kurumuna Başvuru Adresi ve Tarihi

Kamu personel adayları ön müracaatlarını online olarak Personel Temim sitesinde başvurular alınacaktır. Müracaatlar yalnızca online şekilde gerçekleşecek olup başka yolla başvuracak adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.Başvuru Tarihi 2 Ocak 2023 ile 8 Şubat 2023 tarihine kadar başvurular devam etmektedir. Adayların en kısa sürede online olarak müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Sezer GüneşSezer Güneş

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR