Kamu İlan - Personel Alımı
18 MAYIS Cumartesi 17:37

Diyanet Vakfı Burs Başvuruları ve Şartları

Bu yazımızda Diyanet Vakfı burs başvuruları hakkında detaylı şekilde bilgi vereceğiz. Bursun başvurusu için gerekli olanlar ve burs için aranan şartlarla ilgili olarak kişilere bilgi paylaşımında bulunacağız.

PERSONEL ALIMI
Giriş Tarihi : 09-01-2023 23:48
Diyanet Vakfı Burs Başvuruları ve Şartları

İlahiyat Lisans Burs Başvurusu Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve T.C vatandaşıyken bu u herhangi bir nedenle kaybedenler başvuruda bulunamaz. 01.01.2002 tarihinden sonra doğanlar, Türkiye’de öğrenim görmesi için engel teşkil eden bir sağlık sorununun olmaması gerekir. Lise düzeyine denk olan bir okuldan en iyi derecede %70 ile mezun olmak gerekir. Disiplin cezası almamış olmak ve liseden sonra öğrenimine iki yıldan fazla ara vermemiş olmak önemlidir. Diyanet Vakfı burs başvuru şartları her öğrenim derecesi için farklılık içermektedir.

İmam Hatip Lisesi Burs Başvurusu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar, çifte vatandaş olmayanlar, ebeveynleri de dahil Türk kökenli olmayanlar, 8. Sınıf düzeyindeki bir okuldan 70 puan ve üzerinde not ile mezun olanlar başvurabilir. Disiplin cezası almamış olmak ve lise öncesinde Türkiye’de okumamış olmak gerekir. Sığınmacı ya da mülteci olmayanlar, KKTC’den getirilen öğrencilerin de KKTC vatandaşı olması gerekir.

Yüksek Lisans Bursları

Diyanet bursuna kimler başvurabilir? Konusunda lisansüstü öğrencileri de başvuruda bulunabilirler. 30 yaşından gün almamış olanlar, T.C vatandaşı olmayanlar, lisans bitirme tezi bulunanlar, ilahiyat, İslami ilimler gibi bölümlerden mezun olanlar başvurabilir. Türkiye’de okumasına engel olacak sağlık sorununun olmaması halinde herkes bu burstan yararlanabilir. ÖSYM tarafından düzelenmiş olan ALES’ten 55 puan alınmış olması da önemlidir.

Doktora Bursu

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmamak ve 35 yaşından gün almamış olmak aranan şartlar içinde önceliktir. Buna ek olarak yüksek lisans bitirme tezinin bulunması, İlahiyat ve İslami İlimler gibi bölümlerden mezun olunması gerekir. Eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için herhangi bir dilde belgesi olması, YDS ya da YÖKDİL gibi sınavlardan en az 50 puan alınmış olması gerekir.

Aynı zamanda ALES’ten de 55 puan alınması da önemlidir. Diyanet Vakfı burs başvuruları ne zaman? Konusunda kişilerin her öğrenim düzeyi için ayrı şekilde tarihleri takip etmesi gerekmektedir.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR