Kamu İlan - Personel Alımı
18 MAYIS Cumartesi 19:18

Adalet Bakanlığı 10 Bin CTE-ZABIT-GARDİYAN-İKM Kamu Personel Alımları

Adalet Bakanlığı 2023 yılı CTE-ZABIT-GARDİYA-İKM Kamu personel alımları hakkında ön bilgilendirmelerde bulundu. Adalet Bakanı tarafından verilen bilgilere göre 2023 dönemin ilk dönem alımların sağlanacağı yayınlandı.

KAMU İLAN
Giriş Tarihi : 30-01-2023 17:48
Adalet Bakanlığı 10 Bin CTE-ZABIT-GARDİYAN-İKM Kamu Personel Alımları

Bakanlık Tarafından 10 Bin Kamu Personel Alım Bilgilendirmesi

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre Devlet kurumu olan Ceza İnfaz yerlerine Kamu personel alım kadro genişlemesi yaparak 2023 yılı ilk dönem personel alımları gerçekleşeceğine dair ön bilgilendirmeler sunulmuştur. Kadro planlama düzenlemesi yapılarak belirlecenecek kadro sayısından sonra başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonraki süreçlerde kamu başvuruları açılacaktır. Başvuruların kısa süreç içerisinde başlatılacağı ve adayların Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanacak başvuru kılavuzlarını beklemeleri gerekmektedir. Başvuru kılavuzları yayınlandıktan sonra adaylardan istene başvuru şartlarını okuyarak ve şartlarını taşıdığını beyan ederek belgelerle birlikte ön müracaatta bulunabileceklerdir.

Ceza İnfaz Kurumlarına Alınacak Personel Unvanları Neler?

Ceza İnfaz kurumlarına 5 Bin İnfaz Koruma personel istihdam edilecektir. Bakanlık tarafından İnfaz koruma kadrosu belirtilmiş olup halen diğer CTE-ZABIT-GARDİYAN personel kadrolarında yeni düzenlemeler yapılarak hızlı bir süreç içerisinde başvuru kılavuzuyla birlikte yayınlanacaktır. Yayınlanacak kılavuzda başvuru şartlarını taşıyan adaylar müracaatta bulunabileceklerdir. Personel adayları başvuru şartlarını taşımayıp olası sistem okumadığı zaman müracaatlar onaylanıp atamaları hak kazanıp sonradan personel adaylardan istenilen nitelikleri taşımadığı tespit edildiği durumda personel kişisinin fesih işlemleri başlatılıp memur şartlarını taşımaması sebep ile görevine son verilecektir. Adayların dikkatine.

Devlet Kurumuna Başvuru Şartları Neler?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Olmak.

En az adayların lise mezunu olunması. En yüksek Ön lisans.

Adayların en az B sınıfı ehliyet sınıfında bulunması.

Daha önceden Hapis Cezası almamış girip çıkılmamış olunması.

Kurum bünyesinde Disiplinli çalışabilecek.

ÖSYM kurumu tarafından gerçekleştirilen Kamu Seçme Sınavlardan en az 60 puan alınmış olması.

Erkek personel adayları mecburi askerlik hizmet görevlerini fiilen bitirmiş olmaları gerekmektedir.

Vardiyalı Sistemde çalışabilecek.

Adalet Bakanlığına Başvuru Süreç Takibi

Kamu bünyesine alınacak 10 bin devlet personeli Bakanlık tarafından açıklanan bilgiye göre Kadro planlama düzenlemesi yapılarak ve kadro alan sayıları belirtilerek Nisan ayı içerisinde başvuruların aktif edilmesi ve daha erken bir süreç içerisinde erken aktif edilmesinde beklenilmektedir. Adayların Kamu ilan sayfamızda anlık güncel bilgileri yayınlayarak adayları bilgilendirme amaçlı ile hızlı bir şekilde ilan detaylarına ulaşabileceklerdir.

Sezer GüneşSezer Güneş

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR